Selecteer een pagina

Kamp Amersfoort, de keerzijde van de vrijheid en PUBQUIZ

donderdag 22 april 2021
19:00 - 20:00


22 april in het POWER-DigiCafe

  • Kamp Amersfoort en de betekenis ervan voor onze actuele vrijheid met als speciale gast Willemien Meershoek (Directeur Nationaal Monument Kamp Amersfoort)
  • Hadewijch Ouwendijk is de kunstenaar van de maand met de expositie “Keerzijde van de Vrijheid” bij De Ploegh
  • Achter de voordeur van….. , helaas nog niet vanwege corona pauze
  • Pubquiz met hoofdprijs
  • De laatste ronde, ontmoet elkaar in kroegsfeer

POWER-DigiCafe 22 april 2021, een verslag

Het sociale ontmoetingsplatform met inhoud, het POWER-DigiCafe heeft vaste klanten en incidentele bezoekers. Donderdagavond 22 april was het lekker druk in onze online kroeg. Een beetje schouder aan schouder net als voor corona. Willemien Meershoek (directeur van Nationaal Monument Kamp Amersfoort) als hoofdgast in het DigiCafe gaf een virtuele rondleiding door het nieuwe, op 19 april j.l. geopende, museum van Kamp Amersfoort. Heel speciaal. Omdat het museum vanwege corona nog niet te bezoeken is en vooral vanwege de bijzondere beelden en diepe belevingen die het museum van Kamp Amersfoort oproept. Een Must See.

Dat bezoekers speciaal voor het onderwerp “Kamp Amersfoort” kwamen bleek duidelijk. Net als in een echt café kun je in het POWER-DigiCafe in- en uitlopen. Na het verhaal van Willemien gingen een aantal bezoekers van het DigiCafe “naar huis” voor meestal de warme maaltijd.

Hadewijch Ouwendijk deelde als kunstenaar van de maand (geïnterviewd door Henriëtte Coppes – onze kunstredacteur -) vier bijzondere werken die te zien zijn bij De Ploegh. Diepgaand en teer zijn we meegenomen in de beweegredenen van Hadewijch die ze heeft bij datgene wat ze maakt. Een in beeld gebrachte worsteling met de keerzijde van vrijheid als gevolg van een te vrije opvoeding die verstikt door gebrek aan structuur. En zeker ook de invloed van buitenlandervaringen (Syrië) en wat dat betekent voor Hadewijch en wat zij daar op zich in heeft laten werken. Een cadeau om haar verhaal en werken mee te mogen maken in het POWER-DigiCafe.

Uiteraard was er onze PUBQUIZ gebaseerd op een mix van vragen over WOII, Kamp Amersfoort, 4 en 5 mei met Jannette Klaver (voor de eerst keer op bezoek in het DigiCafe)