Selecteer een pagina

FAQ

Veel gestelde vragen over Power DigiCafe

Wat zijn de kosten voor deelname?

Die zijn er niet. Aanmelden en daarna deelnemen aan het POWER-DigiCafe is gratis. Daar is bewust voor gekozen. Het blijft voorlopig ook zo. De reden: Vanwege corona kan er niets tot weinig. Het POWER-DigiCafe kan wel tijdens corona en wil zo laagdrempelig mogelijk zijn. Zo kan POWER toch een activiteit bieden tijdens corona.

Het POWER-DigiCafe houdt op na corona?

Dat is niet de bedoeling. Het POWER-DigiCafe is ontstaan tijdens corona en heeft de ambitie om te blijven bestaan. Het POWER-DigiCafe is een extra ontmoetingsplatform voor POWER deelnemers. Deelnemers kunnen zo kiezen uit fysieke en online mogelijkheden.

Meedoen aan het DigiCafe via ZOOM is eng (en ik kan het niet)?

Voor het POWER-DigiCafe hoef je geen ZOOM- of andere videovergader-ervaring te hebben. Het is juist ook bedoeld om ZOOM en online ontmoeten te leren kennen. Het kan juist jouw wereld vergroten. Schroom niet, de vrijwilligers (barkeepers) van het DigiCafe helpen je graag. Probeer het gerust eens.

Kan ik een onderwerp aandragen?

Het POWER-DigiCafe is er voor iedere POWER deelnemer en iedere POWER activiteit. Wil je een hoofdthema verzorgen? Een activiteit promoten? Jouw verhaal delen? Het kan allemaal!

Waarom is het in de vroege avond en niet overdag?

Er is tot op heden voor gekozen om het POWER-DigiCafe op een vaste dag in de week en een vast tijdstip te laten plaatsvinden vanwege de herken- en vindbaarheid, te weten op elke eerste maandag van de maand vanaf 20:00 uur tot 21.00 uur. Uit gesprekken met POWER- en DigiCafe-deelnemers blijkt het tijdstip van 20:00 tot 21:00 uur voor de meesten favoriet te zijn. We horen ook regelmatig verzoeken om iets later te starten of overdag. We heroverwegen regelmatig met het DigiCafe-team ons verschijningsmoment.

Kan ik meedoen als barkeeper (vrijwilliger van het POWER-DigiCafe)?

Jazeker! Wil je meedoen met de communicatie, programmering, het bijhouden van de website, de technische ondersteuning, presenteren? Meld je aan via barkeepers@power-digicafe.nl

Ik wil wel meedoen, maar alleen kijken, kan en mag dat?

Geen punt. Doe wat je past. Het POWER-DigiCafe probeert zo interactief mogelijk te zijn. Het is een sociaal online ontmoetingsplatform. Maar net zoals in een fysiek café zijn er praters, kijkers en luisteraars en alles er tussenin.

Het is niet zo gezellig als in een echt Café en meer gericht op inhoud?

Het POWER-DigiCafe is meer dan een kroeg. We brengen informatie, cultuur, spel en andere zaken. Er is zeker ook alle ruimte voor bijkletsen en ontmoeten. Boven alles is het DigiCafe een sociale activiteit. En ja, het is een extra ontmoetingsmogelijkheid en geen vervanging van fysiek samen zijn. Al voelt het vaak tijdens het DigiCafe wel als een hele fijne ontmoeting met elkaar tegelijk op hetzelfde scherm op het hetzelfde moment.

Nog meer of andere vragen?

Mail ons jouw vraag via barkeepers@power-digicafe.nl