Selecteer een pagina

Amersfoorters in de Tweede Kamer

maandag 22 maart 2021
19:00 - 20:00


22 maart in het POWER-DigiCafe

  • Amersfoortse politici Simone Kennedy-Doornbos (CU) en Floris Eigenhuis (Volt) geven een inkijkje in hun dagelijks leven en wat de Tweede Kamerverkiezingen voor hen hebben betekend
  • Maria Bakker – van der Most is de kunstenaar van de maand
  • Achter de voordeur van….. , helaas nog niet vanwege corona pauze
  • Pubquiz met hoofdprijs
  • De laatste ronde, ontmoet elkaar in kroegsfeer
Verslag van het POWER-DigiCafe van 22 maart
Joke Warris-Boekholdt deelt haar ervaring

De verkiezingen zijn achter de rug maar in het DigiCafe van 22 maart wilden we toch nog een beetje in de verkiezingssfeer blijven en daarom hadden we Simone Kennedy-Doornbos (CU) en Floris Eigenhuis (Volt) uitgenodigd om ons een inkijkje in hun politieke leven te geven. Simone en Floris stonden op de verkiezingslijst voor de Tweede Kamer en wonen in Amersfoort. Er werden door de DigiCafe deelnemers leuke vragen gesteld waarop Simone en Floris informatieve antwoorden gaven. Simone vertelde bijvoorbeeld dat de functie van lijstduwer is dat mensen graag op een bekende stemmen in wie ze vertrouwen hebben. Ook legde ze uit waarop wordt gelet bij het samenstellen van de verkiezingslijst. Floris kreeg een vraag of Volt eventueel een rol wil gaan spelen in de kabinetsformatie. Het antwoord was dat Volt een jonge partij is en voorlopig een plek in de oppositiebanken ambieert.

Maria Bakker-van der Most was kunstenaar van de maand. Maria heeft 1964 op school naar kunst leren kijken. In 1972 is zij begonnen om met klei te werken en later heeft zij zich gespecialiseerd in steen. Het was jammer dat Maria niet goed te verstaan was waardoor er veel informatie over haar mooie getoonde werken van steen verloren ging.

Tot slot speelden we de Kahoot PubQuiz. Er kwamen 17 stevige vragen langs over de Nederlandse politieke geschiedenis. Niet alleen de juiste antwoorden maar ook de snelheid waarmee de vraag beantwoord werd telde mee voor de score. Hans van Berkel eindigde als eerste en heeft inmiddels een fles bubbels ontvangen.

Op 22 april om 19 uur zitten we weer klaar in het POWER-DigiCafe om u te ontvangen. Onze gast is dan Willemien Meershoek, directeur van het Nationaal Monument Kamp Amersfoort.
Kijk voor het volledige programma in de agenda van deze website


Aanmelden

Op dit moment zijn er 37 deelnemers aangemeld

Er kunnen nu geen plaatsen worden gereserveerd.